Alle dieren in deze bingo kan je in het dierenbingo overzicht vinden.

Over de dierenbingokaart

dierenbingo bingokaartDe dierenbingokaart is opgezet als zijnde een educatieve bingokaart. De bingokaart zelf is voorzien van klikfunctie, hierdoor hoef je de bingokaarten niet meer uit te printen, maar kan je deze op telefoon, tablet of computer ophalen en gebruiken. Er zit geen limiet aan het aantal bingokaarten die je ophaalt, dus je kunt er enorm lang plezier van beleven.

Je kunt op verschillende manieren invulling aan de dierenbingo geven. Een aantal voorbeelden zijn hieronder beschreven. Het belangrijkste is dat je het gezellig maakt, dan volgt de rest vanzelf!

Dierenbingokaart uitprinten

Mocht je met meerdere kinderen deze kaart willen gebruiken dan is het natuurlijk handig dat je ze uit kan printen. Daarom hebben we nu ook een printbutton voor de dierenbingo toegevoegd. Let er bij het printen op de je kleur aan hebt staan. Als je print dan druk je alleen de kaart af, de rest van deze pagina hebben we al vooraf gefilterd. Met deze gratis functie bespaar je dus heel wat geldt, je betaald namelijk 10 tot 15 euro als je een dierenbingo in de winkel koopt!

Omschrijvende / beschrijvende bingo

Een variant die ik zelf graag gebruik is een bingo waarbij ik eigenschappen of kenmerken benoem van (in dit geval) een dier. Als ik bijvoorbeeld een egel benoem dan zeg ik dat ‘het dier heel erg prikt en op de grond loopt’. Een lieveheersbeestje is ‘een dier dat kan vliegen en heeft rode vleugels met zwarte stippen’. Een kat ‘is een dier dat miauw zegt’.

Dierenbingoverhaal

Een andere optie is om een verhaal te vertellen en hier dieren in te verwerken. Bij het opnoemen van de dieren is het alleen wel verstandig de dieren te benadrukken als je deze noemt. Anders kan het zijn dat de kinderen teveel op het verhaal gefocust zijn en vergeten de dieren op hun bingokaart aan te klikken. Je kunt er voor kiezen om een bingoverhaal voor te bereiden en uit te schrijven of om te improviseren.

Om een voorbeeld te geven hoe je het zou kunnen aanpakken:
‘Er liep een olifant door het bos, hij had enorme dorst. Dus liep hij naar de rivier en ging drinken toen hij opeens vis in het water zag…’