Speciaal voor deze kerst hebben we de digitale kerst bingokaart ontwikkeld! Deze bingokaart kan je op computer, laptop of mobiel gebruiken om gezellig bingo te kunnen spelen. Zo kan je ook digitaal als familie samenkomen om gezellig met kerst een bingo te kunnen spelen.

Kerstbingokaart hoeft niet geprint te worden

Zoals eerder gemeld is de bovenstaande bingokaart een digitale bingokaart. Je kunt deze pagina gewoon open op het door jouw gewenste apparaat, of dit nu een laptop, tablet of mobiel is, geen probleem. De getrokken nummers kan je met de klikfunctie gewoon aanklikken op de bingokaart. Deze nummers worden dan ingekleurd. Per ongeluk verkeerd geklikt met de kerstbingo? Dan klik je er gewoon weer op en verdwijnt het kleurtje!

Hoe zit een bingokaart in elkaar?

Heb je nog nooit bingo gespeeld en wil je dit met de kerst voor het eerst doen? Dan leggen we je graag het een en ander uit over de opzet van de bingokaart.

Er wordt een bingonummer getrokken tijdens de kerstbingo, maar waar kan ik deze vinden op mijn bingokaart?
Een bingokaart kent een verdeling van 5 kolommen (voor de duidelijkheid, een kolom is verticaal). Elke kolom heeft enkel cijfers uit de eigen cijferreeks. Als je dit eenmaal weet dan snap je dat je in kolom nummer 4 moet kijken als het bingonummer 50 wordt genoemd. Voor de duidelijkheid, een bingokaart is als volgt opgezet:

  • Kolom 1: 1 – 15
  • Kolom 1: 16 – 30
  • Kolom 1: 31 – 45
  • Kolom 1: 46 – 60
  • Kolom 1: 61 – 75

Wat betekent de stip in het midden?
De middelste plek op een bingokaart is voorzien als een stip. Hier staat geen nummer in, deze mag je dus gelijk aan aanklikken als je met de bingo begint. Zo is het dus mogelijk om je eerste volle lijn op je bingokaart hebt terwijl je nog maar 4 nummers hebt aangevinkt.