microsoft teams logoMicrosoft teams wordt door veel bedrijven gebruikt om mee te vergaderen. Maar ook met de digitale activiteiten, zoals bedrijfsborrels en online spellen als bingo. In dit artikel verdiepen we ons in het organiseren van een digitale bingo met Microsoft Teams. Als alternatief hebben we ook een artikel over het organiseren van een bingo met Zoom.

Wat heb je nodig? Wat moet je regelen?


 1. Om te beginnen moet je een vergadering aanmaken in Microsoft Teams. De link die je met het aanmaken van de vergadering krijgt moet je opslaan, zodat je dit in de uitnodiging voor de bingo kan versturen.
 2. Regel een digitaal bingospel: Bingospel bestellen
 3. Koop cadeautjes, want met leuke prijsjes is een bingo stukken spannender! (bedenk wel eerst hoeveel bingoprijzen je per bingoronde wilt uitreiken, zie onderstaand)
 4. Nodig iedereen uit voor de bingo, met ons bingospel is dat heel eenvoudig, je stuurt een uitnodiging met daarin:
  1. Link naar vergadering
  2. Link naar de deelnemers pagina
 5. Oefen voor je de bingo organiseert met een paar collega's even met de bingospel, zodat je weet hoe alles werkt.
 6. En als laatste is het natuurlijk tijd voor de bingo!


Klik hier om een bingospel aan te vragen

Wat kan je van onze bingo verwachten?


Als je bij onlinebingokaart.nl een bingospel reserveert welke je laat aanpassen op je huisstijl dan kan je kwaliteit verwachten. Aan de rechterzijde van deze alinea zie je een aantal voorbeelden van online bingo's die door ons ontwikkeld en ontworpen zijn. Soms komen klanten ook met een ontwerp en ook dat kunnen we implementeren in onze online bingo's.
Tot snel!

Bekijk hier het portfolio

Hoeveel kost het online bingospel?


Aantal deelnemersKosten bingospel in eigen huisstijlKosten bingospel in huisstijl Onlinebingokaart.nl

Bovenstaande kosten is de kostenopgave inclusief btw.
Zo kan je voordat je een aanvraag doet snel en eenvoudig zien wat het bingospel voor jouw groep / bedrijf zal kosten. Bij een opdrachtbevestiging waarbij bingospel binnen 2 werkdagen gereed moet staan wordt een toeslag t.g.v. spoedopdracht gerekend.  Aanvraagformulier bingo voor bedrijven:

  Naam:


  Veel gestelde vragen

  Hoeveel prijzen moet ik per bingoronde hebben?

  Voor het organiseren van een bingo met teams is één van de belangrijkste dingen dat er wat te winnen is. Maar wanneer kan je prijzen geven en hoeveel prijzen moet je per bingoronde hebben?

  Welke variant kies je?
  Allereerst moet je beslissen hoe je de bingo wilt gaan spelen, de meeste mensen kiezen vaak voor 1 van de volgende varianten:
  1. 1 bingoprijs:
   • Alleen bij volle bingokaart
  2. 5 bingoprijzen:
   • 1 volle winlijn (mag zowel diagonaal, horizontaal of verticaal zijn)
   • 2 volle rijen (alleen horizontaal)
   • 3 volle rijen (alleen horizontaal)
   • 4 volle rijen (alleen horizontaal)
   • Volle bingokaart

  Extra prijzen bij dubbele bingo?
  Daarnaast is het mogelijk dat meerdere mensen tegelijkertijd bingo hebben. Je kunt hier de keuze maken om ervoor te kiezen dat de eerste die bingo roept een prijs ontvangt of dat iedereen die bingo roept een prijs ontvangt. In het laatste geval kan je beter teveel bingoprijzen kopen dan te weinig.

  Moet ik bingokaarten uitprinten?

  Nee, je hoeft bij ons digitale bingospel geen bingokaarten uit te printen. De bingokaarten zijn namelijk voorzien van klikfunctie. Hierdoor kan elke deelnemer de nummers die zijn omgeroepen zelf aanklikken.

  Aan de rechterkant van zie je een voorbeeld van deze klikfunctie van het bingospel in huisstijl van OnlineBingokaart.nl. Je ziet hier dat de achtergrond van de aangeklikte nummers een kleur krijgen. Per ongeluk verkeerd geklikt? Als je nog een keer klikt dan verdwijnt de achtergrond kleur gewoon weer!
  bingokaart met klikfunctie

  Hoe controleer ik of iemand bingo heeft?

  Met ons bingospel heb je een deelnemerspagina, hier vullen mensen hun (fictieve) naam in. Daarna ontvangen ze een bingokaart. Deze bingokaart wordt ook op de pagina van de organisator ingeladen als het bingospel begint. De getrokken nummers tijdens het bingospel worden voor de organisator (alleen organisator, dus deelnemers moeten wel zelf klikken) automatisch aangevinkt op de uitgereikte bingokaarten.

  Roept iemand bingo? Dan is het enige wat jij hoeft te doen de desbetreffende kaarten opzoeken en je ziet direct of iemand wel of geen bingo heeft, super eenvoudig en snel!

  Hoe roept iemand bingo?

  Als je een bingo organiseert moet je vooraf bepalen hoe je wilt dat er bingo wordt geroepen. Veelgebruikt is om hiervoor de chatfunctie of de mute functie te gebruiken.
  1. Chatfunctie
   • Als iemand bingo heeft dan roept bij via de chat: BINGO
  2. Mute functie
   • Iedereen is standaard gedempt (muted). Als iemand bingo heeft dan mag hij of zei de microfoon aanzetten om BINGO te roepen.

  Hoeveel kost een bingospel?

  Benieuwd hoeveel een bingo voor jouw bedrijf of groep gaat kosten? De kosten zijn op basis van de groepsomvang. Hieronder heb je een kostenmodule, waar je de kosten mee kunt berekenen. Voor onderstaande prijs krijg je een eigen digitaal bingospel, deze mag je 1 keer in de week gebruiken om een bingo mee te organiseren welke uit meerdere bingoronden mag bestaan. Het bingospel blijft gedurende een maand beschikbaar om bingo mee te spelen, als je wilt kan je er dus vaker gebruik van maken!

  Opmerking: Wees op tijd met het boeken van een bingo, als de bingo binnen twee werkdagen klaar moet staan dan komt er een spoedtoeslag

  Klik hier om een bingospel aan te vragen

  Moet ik iedereen een eigen bingokaart sturen?

  Nee, het grootste voordeel als je voor ons spel kiest is het gemak dat je zal ervaren van en door onze service. Je hoeft namelijk maar 1 link te versturen en dat is de link van de deelnemerspagina. Je hoeft dus niet iedereen een aparte mail te sturen om een persoonlijke bingokaart op te halen, maar je kunt gewoon iedereen die meedoet in 1 mail dezelfde link en dezelfde vergaderlink voor je Teams Bingo sturen.