zoom logo

Ben jij op zoek naar een digitale bingo zodat je via Zoom een bingo kunt organiseren? Dan helpen we je graag op weg. Het bingospel van OnlineBingokaart.nl is namelijk van alle gemakken voorzien, waardoor je succesvol en eenvoudig een online bingo kunt organiseren! Gebruik je toevallig Teams? Lees dan het artikel voor het organiseren van een bingo met Microsoft teams.

Wat heb je nodig? Wat moet je regelen?

 1. Het eerste wat je moet doen is natuurlijk een vergadering inplannen met Zoom. Dit doe je door op 'New Meeting' te klikken. Je krijgt hierbij een Meeting ID, deze moet je opslaan, zodat je de Meeting ID kan meesturen met de uitnodiging voor de bingo.
 2. Regel op tijd het digitale bingospel: Bingospel bestellen
 3. Wat maakt de bingo nou zo leuk? Dat je prijzen kan winnen natuurlijk! Bedenkt en regel daarom op tijd wat leuke prijsjes welke er tijdens de bingo gewonnen kunnen worden.
 4. Dan ben je klaar om iedereen uit te nodigen voor de bingo. Bij ons bingospel is dat heel eenvoudig, je kan 1 mail sturen naar alle deelnemers met daarin:
  1. Link naar de meeting
  2. Link naar de deelnemers pagina
 5. Om de bingo goed te laten slagen raden we altijd aan om van te voren het bingospel met een aantal personen te testen. Zo weet je hoe alles werkt en hoef je tijdens de bingo nergens meer zorgen om te maken!
 6. En uiteindelijk is het laatste punt, de bingo zelf; Vergeet er zelf ook niet van te genieten!

Wat zijn de kosten?

Wil jij gebruik maken van ons bingospel, maar wil je eerst weten wat de kosten zijn? Gebruik dan de onderstaande kostenmodule, voer het aantal personen in welke je bij de bingo verwacht en je ziet gelijk wat de kosten zullen zijn.

Aantal deelnemersKosten bingospel in eigen huisstijlKosten bingospel in huisstijl Onlinebingokaart.nl


Tip: Boek op tijd je bingo. Er wordt een spoedtoeslag gerekend als een bingo binnen twee werkdagen klaar moet staan. Maar als je op tijd je bingo reserveert betaal je dus alleen bovenstaande kosten.

Klik hier om een bingospel aan te vragen

Hoeveel prijzen moet ik regelen?

Om deze vraag te beantwoorden moet je eigen nog drie vragen stellen:

 1. Hoeveel bingoronden ga je spelen?
 2. Hoeveel prijzen zijn er per bingoronde te winnen?
 3. Wie het eerst roept wint of wint elke geldige bingo?

1. Hoeveel bingoronden ga je spelen? De eerste vraag is hoeveel bingoronden je gaat spelen als je de bingo via Zoom organiseert. Een bingoronde duurt gemiddeld 5 tot 15 minuten, afhankelijk of je puur bingo speelt, of gezellig tussendoor aan het kletsen bent. Hoeveel tijd wil je aan de bingo spenderen en hoelang denk je dat het voor jouw groep leuk blijft zijn de twee belangrijkste punten voor het bepalen van het aantal bingoronden.

2. Hoeveel prijzen zijn er per bingoronde te winnen? Vaak is het zo dat er bij een grotere groepsomvang alleen voor een volle bingokaart wordt gespeeld. Normaliter wordt er gekozen uit 1 van de onderstaande varianten.
 1. 1 bingoprijs:
  • Alleen bij volle bingokaart
 2. 5 bingoprijzen:
  • 1 volle winlijn (mag zowel diagonaal, horizontaal of verticaal zijn)
  • 2 volle rijen (alleen horizontaal)
  • 3 volle rijen (alleen horizontaal)
  • 4 volle rijen (alleen horizontaal)
  • Volle bingokaart

3. Wie het eerst roept wint of wint elke geldige bingo? Wie kan er wat winnen? Alleen degene die als eerste bingo roept of wint iedereen die een geldige bingo heeft een prijs? Het kan namelijk zo zijn dat er meerdere winnaars zijn, zeker bij grotere groepen. Het is daarom belangrijk om dit van de voren te bepalen en te communiceren.

Hoe verstuur ik de bingokaarten?

bingokaart met klikfunctieMet ons bingospel hoef je maar 1 link te versturen, via deze link kan de deelnemer zijn of haar bingokaart ophalen. Dat maakt het organiseren van een Zoom bingo dus erg gemakkelijk. Met het ophalen van de bingokaart moet de deelnemer alleen maar een (fictieve) naam opgeven, daarna komt de bingokaart direct in zicht.

Deze bingokaart is voorzien van klikfunctie. Hierdoor kan je de bingokaart digitaal gebruiken en hoeft deze niet meer afgedrukt te worden.

Hoe controleer ik een bingo?

Een van de grote voordelen van de online bingo van Onlinebingokaart.nl is dat dit enorm gemakkelijk is. Alle bingokaarten die voor de bingoronde zijn uitgegeven worden namelijk aan het begin van de bingoronde ingeladen op de pagina voor de organisator. Een impressie hiervan zie je onder deze alinea.

online bingokaarten beheersysteem

Zoals je ziet is de pagina voor de organisator ook voorzien een bingomachine. De getrokken nummers worden op de pagina voor de organisator ook op de bingokaarten aangegeven. Als iemand dus bingo roept hoef je alleen de desbetreffende bingokaart op te zoeken en controleren of de bingo juist is!

Hoe kan iemand bingo roepen?

Met een Zoom vergadering zijn er twee mogelijkheden om bingo te roepen. Of je gebruikt de chatfunctie of je microfoon.

 1. Chatfunctie
  • Je kunt afspreken dat, als iemand bingo heeft, de chat gebruikt mag worden om 'BINGO!' te roepen.

 2. Microfoon
  • Het is, zeker bij grotere groepsomvang, gewoon om de microfoon te dempen / muten. Dit principe kan ook voor de bingo gebruikt worden. Standaard heeft iedereen de microfoon uit staan en bij een bingo mag de microfoon aan om bingo te roepen.